Не порушуючи ландшафт

Не порушуючи ландшафт

Швейцарське курортне містечко Вальс тепер відомо не тільки своїми термальними джерелами, а й самим справжнім підземним житловим котеджем - Holiday Villa in Vals завдяки винахідливим голландським архітектурним студіям Christian Muller Architects і SeArch.

Прихована в землі вілла практично не порушує природний ландшафт, однак, як раз саме ця особливість зробила її місцевої архітектурної дивиною, яка просто не може не привернути цікаві погляди перехожих.

Швейцарські будівельні норми дуже консервативні, нові споруди, особливо в курортних районах, вимагають численних узгоджень із владою та громадськістю. Але ідея будівництва, що дозволяє зберегти ландшафт і не зіпсувати місцеві краси видами житлових будівель, виявилося настільки вдалою, що проект був схвалений без будь-яких проблем.

Будинок всередині альпійського схилу практично непомітний, видає його просторий внутрішній дворик, вирізаний у формі воронки. Єдиний фасад будинку прикрашають шикарні великі вікна, з яких щасливчики-мешканці милуються прекрасним видом на Альпи.

Найдивовижніше в цьому кам`яному будинку - казкова панорама альпійських гір , яка відкривається через широке, еліптичне отвір на схилі пагорба, яке власне і являє собою перший вхід в цей незвичайний будинок. Інший, альтернативний вхід, що знаходиться з стоячою поруч коморою, веде жителів і гостей по підземній доріжці.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Поділіться в соц. мережах:

Оставь комментарий
Cхоже